Notice: Undefined index: 00 in /customers/e/4/b/josefi.se/httpd.www/wp-includes/locale.php on line 266

JAG BLIR LYCKLIG AV ATT DRICKA KAFFE

JAG ÄLSKAR KAFFE 

Jag har nyligen fått en ny favorit nämligen kokoskaffe. Du rör ner en tesked kokosolja i kaffe. Det smakar gott och läpparna blir härligt lena efteråt. Kaffe är min ända last eller ska jag säga det ända jag unnar mig. Det sägs att det är nyttigt med kaffe.

 

 

I en forskningsstudie från 2011 http://www.sydsvenskan.se så kommer de fram till att kaffe kan förhindra viss typ av bröstcanser.  Minst fem koppar kaffe om dagen mer än halverar risken för en viss typ av bröstcanser, den ice hormonberoende, enligt en studie från 2011 från Karolinska instituten läs mer på www.sydsvenskan.se

En amerikansk forskning visar att kaffet är som medicin mot depression. Det framkommer att kvinnor som dricker mycker kaffe löper 20 procent lägre risk att drabbas av depression.

Läs mer om denna studie  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspxprogramid=83&artikel=4716396

 

 • Visst är det bra om kaffe kan vara hälsosamt och motverka sjukdomar.
 • Men är det inte så att kaffe är mycket giftigt?  Eller är det så att kaffet är nyttigt 
 • Det sägs att du ska dricka kaffe innan du tränar för att bränna mer fett.
 • Dricker du mycket kaffe får du gula tänder.
 • Dricker du mycket kaffe kan du få hjärtklappning.
 • Dricker du mycket kaffe kan det vara svårt att sova.

Jag blir lycklig av att dricka kaffe. Sitta med min varma goa kopp ha tända ljus och skriva. Det är för mig vardagslyx och jag njuter i massor. Samtidigt som jag älskar denna varma dryck så kan jag inte sluta tänka på hur den egentligen påverkar min kropp. Vad skulle hända om jag inte drack kaffe på 2 veckor? NU återstår utmaningen för mig att under två veckor hålla upp från kaffekoppen som jag älskar. Jag måste bara mentalt förbereda mig först. Återkommer när jag har antagit utmaningen.

 

Värme och kärlek

Josefi

 

 • Heidi

  Lycka till med utmaningen. Jag har provat och fick grymt ont i huvudet ca dag två. Men det går ju över…..

  • Josefi

   Tack Heidi!
   Tacksam för din peppning :) Återkommer och berättar hur det gick :)

 • Ulrikagabriel

  Pova kokoste istället – med lite kokosfett i. Supergott det med, men innehåller inte koffein på samma sätt.

  • Josefi

   Varmt tack för tipset, ska absolut prova detta, låter gott :)

 • Helena Bengtsson

  Josefi! Men visst är väl kaffe gott… Även min last i livet…. Kokoskaffe får jag testa någon gång. Normalt sätt har jag nästan alltid mjölk i kaffet, för min mage klarar inte svart kaffe något bra. Men kokoskaffe låter mumma! Håller tummarna att du fixar att vara utan kaffe i 2 veckor, du får se det som en utmaning och unna dig själv någon form av peppning/belöning under tiden ;) Lycka till! Varm kram, Helena

  • Josefi

   Tack Helene!
   Visst är det gott med Kaffe mums, kokoskaffe är ju bara pricken över it :) Jag ska absolut se det som en utmaning och då brukar jag klara det mesta ;)

   Kram

 • http://www.facebook.com/ingrid.thelander Ingrid Thelander

  Kaffe är en gudagåva, en av dem….